Energie opwekken op vier manieren

Bodembron - horizontale lus

Bekijk onze video over de bodembron/horizontale lus

De horizontale bodemlus verzamelt zonne-energie die dicht aan het oppervlakte ligt opgeslagen. Als de harde bodemlaag te diep is, of als u om andere redenen liever niet in de grond wilt boren, dan is dit alternatief een goede keus. De lus wordt circa een meter diep in de bodem geplaatst en haalt de energie uit de grond. Het formaat van de lus is afhankelijk van het huis, het formaat van de warmtepomp en de lokale bodemcondities.

Voordelen:

 • Lagere installatiekosten in vergelijking met een verticale bodemlus
 • Kan ook gebruikt worden om warmte uit meren te halen
 • De bodemlus handhaaft het hele jaar door een constante temperatuur
 • Het is mogelijk om te koelen

Bekijk onze video over de bodembron/horizontale lus

Bodembron - verticale lus

Bekijk onze video over de bodembron/verticale lus

Bekijk onze video over de bodembron/verticale lus

De verticale bodemlus verzamelt zonne-energie die in de harde ondergrond is opgeslagen. Er wordt een gat geboord in de harde ondergrond en er wordt een pijp gelegd tot een diepte van tussen de 100 en 200 meter. De exacte diepte is afhankelijk van uw huis, het formaat van de warmtepomp en de bodemcondities.

Voordelen:

 • Er is weinig plaats voor nodig
 • De impact op de grond is klein
 • Het is mogelijk om te koelen

Luchtbron

Bekijk onze luchtbron video:

Met een luchtbron-warmtepomp hoef je niet te graven of te boren. In plaats daarvan onttrek je de energie direct uit de lucht. Voor een compleet systeem dat aan alle verwarmingseisen voldoet – inclusief warm water – heeft u een luchtbron-warmtepomp nodig. Ter vergelijking: een lucht-naar-lucht warmtepomp kan alleen woonruimte verwarmen, maar geen warm water.

Voordelen:

 • Lage investeringskosten
 • Geen impact op de bodem
 • Weinig ruimte vereist

Bekijk onze luchtbron video:

Grondwater-warmtepomp

Een grondwater-warmtepomp onttrekt energie aan het grondwater. Dit water wordt uit een water-boorgat naar een warmte-wisselaar gepompt, waar de energie wordt verzameld. Dit water wordt weer door een andere bron gepompt. Deze oplossing is een ideaal alternatief als grondwater rijkelijk voorhanden is.

Voordelen:

 • Het hele jaar door hoge en middelmatige temperaturen in het grondwater
 • Het is mogelijk om te koelen

Luchtuitstoot

De energie van de warme binnenlucht wordt, voordat die het gebouw door het ventilatiesysteem verlaat, nog eens hergebruikt. De energie kan worden teruggewonnen via een speciale warmte-winningseenheid, die de pekeltemperatuur en de warmtepompprestaties verhoogt.

Dit werkt zowel in kleinere woningen als grotere gebouwen. In bedrijfsgebouwen, waar de ventilatiesystemen continu in werking zijn, kan de uitgestoten lucht zorgen voor tot wel 50% van wat het gebouw benodigt. Dit systeem werkt perfect in combinatie met invertie-gedreven warmtepompen, waar de warmtepomp zich automatisch aanpast aan de gewenste temperatuur in de luchtuitstoot.

Voordelen:

 • Lagere verbruikskosten en eenvoudigere installatie (weinig boorgaten en volumetanks)
 • verbeterde seizoensprestatie
 • Eenvoudig te combineren met bestaande verwarmings- en ventilatiesystemen

 

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Nordic Energy Solutions (2FlexSystems B.v.)

+31 088 33 45 600