Grote Gebouwen – Case Stories

Grote Gebouwen

Thermia-klanten vertellen hun verhaal

 • Het Willis gebouw werd door Belcotec ontwikkeld als een innovatiecentrum voor eigen gebruik. “Het is vernoemd naar de man die air conditioning heeft ontwikkeld, Willis Carrier”, vertelt Jan Vangeel, CEO bij Belcotec, en vult aan: “We wilden met ons eigen gebouw een statement afgeven. Het energieniveau is 28, erg laag voor een bedrijfsgebouw.

  Het Willis gebouw - zero CO2-emissies

  Belcotec is een HVAC-installatiebedrijf dat is gespecialiseerd in de realisatie van hoge-kwaliteitsinstallaties, het leveren van maatwerkoplossingen op het gebied van verwarming, air conditioning en sanitaire installaties voor bedrijfsgebouwen. Clevr is een installatiebedrijf dat zich richt op huiseigenaren en doe-het-zelvers. Belcotec en Clevr combineerden hun respectievelijke krachten om iets unieks te creëren. De manier waarop zij elkaar aanvullen en hun gemeenschappelijke ambitie leidde tot het Willis-project. Een ultramodern gebouw dat innovatie en duurzaamheid stimuleert.

  “Het Willis gebouw is meer dan alleen een kantoor: het is een open ruimte met verschillende soorten werkplekken, waarmee een omgeving is gecreëerd die inspireert tot innovatie. Multi-functioneel, comfortabel, helder en flexibel zijn de kernwoorden die het ontwerp omschrijven.”- Charlotte Ooms, Architect, Archiles Architecten

 • Het Aletschspa wordt verwarmd door twee inverter-aangedreven Thermia Mega bodempompen met een verwarmingscapaciteit van 14-59 kW. Bodemwater met een temperatuur van circa 10°C vormt de energiebron voor de warmtepomp. Het verwarmingssysteem omvat vloerverwarming, naast verwarming van het bad en het drijfbad. Verkoeling (air conditioning) vindt plaats door middel van passieve koeling, wat inhoudt dat de energie om de faciliteiten te verkoelen uit het grondwater gehaald wordt.

  Moderne spa profiteert van groene technologie

  De Aletschspa is het nieuwste onderdeel van het Alex hotel en is volledig ingericht voor de spa- en wellnessfaciliteiten.
  Het omvat een 80 m2 groot bad dat verschillende vormen van ontspanning biedt, van ergonomisch gevormde bubble loungers tot een luchtgevuld “aqua rondo” waterstation. Het ruime bad is groot genoeg voor aqua-fitness. Kinderen kunnen heerlijk rondspetteren onder het fonteintje in het aparte kinderbad.

  “Dankzij Thermia’s moderne en effiënte geothermische energiesysteem kan het nieuwe Aletschspa zijn gasten vermaken in de wetenschap dat zij het milieu beschermen en geld besparen.” Milos Bill, Managing Director, eta Group

 • Na een volledige renovatie biedt de club zijn lokale en internationale leden nu een breed scala aan hoge-kwaliteitsdiensten, variërend van privé-tennislessen en body building tot cross training, een 25 meter lang zwembad, en gym, ruimtes voor yoga, pilates, spinning, petanque, een klimmuur, een spa, relax-ruimte, beauty ruimtes, vergaderzalen en een restaurant.

  Palma Club profiteert van herbruikbare oplossing

  De Palma Sport & Tennis Club, voorheen Mallorca Tennis genaamd, startte in 1964. Het was gebouwd door de gerenommeerde architect Francesc Mitjans uit Barcelona, die het iconische Camp Nou en andere opmerkelijke gebouwen in Spanje ontwierp.

  “Dankzij Thermia’s moderne en efficiënte geothermische energiesysteem kan de nieuwe Palma Sport & Tennis Club zijn gasten vermaken in de wetenschap dat zij zorg hebben voor het milieu en ook nog eens geld besparen”, zegt Miguel Madero Wage, General Director van Girod Geotermia.

 • Onderdeel van de filosofie van de Porcelanosa Group is om een leidende rol te spelen in de introductie van innovatieve, milieuvriendelijke producten en processen. Aangezien de Porecelanosa Group zich bewust is van het belang van energiebesparingen en energie-efficiency in het verbruik van grondstoffen, investeert het continue in het verbeteren van zijn faciliteiten.

  Keramische producten en geothermische technologie

  Butech werd in 2001 gevormd als onderdeel van de Porcelanosa Group met als doel om het werk te ondersteunen van alle professionals in de sector van de plaatsing van keramische tegels. Het bedrijf biedt een breed scala aan materialen en constructiesystemen die zijn afgestemd op de behoeften van huiseigenaren, installatiespecialisten, aannemers en architecten.

  ”Geïnspireerd door hun milieuvriendelijke kernwaarden, besloot Butech om geothermische energie te gebruiken voor verwarming en verkoeling. De resultaten zijn indrukwekkend: 75% aan energiebesparingen.”

 • Het vorige verwarmingssysteem bestond uit drie pellet boilers met een additionele oliegestookte boiler als back up. De warmte werd vooral via radiatoren gedistribueerd en, in mindere mate, via een hydronische vloerverwarming. “Het was vroeger moeilijk om een gelijkmatig binnenklimaat te handhaven”, legt de technische manager van de school, Mattias Berg, uit.

  Lagere school profiteert van warmtepompen

  De Edena lagere school is gesitueerd 15 km ten oosten van Arvika in Värmland, Zweden. De school heeft circa 100 kinderen, vanaf kinderopvang tot zesde klas. Het heeft een ruim speelterrein en er is een gravelterrein dat wordt gebruikt voor voetbal en andere sporten. ’s Winters wordt dit terrein omgevormd tot een schaatsbaan. De Edane school behoort tot de gemeente van Arvika.

  “We hebben nu een betrouwbaar, innovatief systeem dat nog vele jaren meegaat en we verwachten een jaarlijkse reductie van circa 40MWh in het energieverbruik”, vult Per-Inge Andersson, hoofd van de schoolfaciliteiten in Arvika, aan.

 • Vanaf het begin wilde de investeerder herbruikbare energie gebruken om het gebouw te verwarmen en te koelen. De appartementen zijn voorzien van verwarming en verkoeling onder de vloer.

  Energie-efficiënte appartement in Italië

  In Trento in Noord-Italië is een nieuw complex van 68 appartementen ontwikkeld, deels als huurwoning, deels voor de verkoop. Het gebouw is gesitueerd in Monte Cappuccini, een oude groeve van de stad Trente.

  “Dankzij het gebruik van geothermische - en zonne-energie zullen de Cappuccini appartementern lang een lichtend voorbeeld zijn van efficiency, energiebesparingen en duurzaamheid.”

 • Het totale woonoppervlak bestaat uit 8.600 m2 appartementen en 1.400 m2 overig gebruik, zoals garages etc. De toenemende verwarmingskosten van het district was de belangrijkste reden waarom de bewoners op zoek gingen naar een nieuwe verwarmingsoplossing.

  Thermia Mega renewable – een verstandige keus

  HSB Fabriken (Hyresgästernas sparkasse- och byggnadsförening och fabriken) is een woningcorporatie in Arvika, een stad in Vermland, Zweden. De corporatie vertegenwoordigt 11 gebouwen die in de midden jaren ’80 zijn geconstrueerd, en op dit moment aan circa 200 mensen onderdak bieden.

  “Alle bewoners genieten nu ’s winters van warmte en comfort, terwijl de wooncorporatie elk winterseizoen tot 65.000 euro bespaart.”

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Nordic Energy Solutions (2FlexSystems B.v.)

+31 088 33 45 600