Huiseigenaren – Case Stories

Huiseigenaren

Thermia-klanten vertellen hun verhaal

 • Zaanse Oever heeft 19 moderne nieuwbouwwoningen waarvan de woongebieden variëren van 90 tot 220 vierkante meter en met een nostalgische, Zaanse tint.

  Zaanse Oever nieuwe woonwijk

  Echt buiten wonen, weg van de drukte van de stad. En toch binnen een half uur in hartje Amsterdam zijn.

  Het zou kunnen in de nieuwe woonwijk Zaanse Oever, in de polder bij Zaandam. Waar je kunt genieten van rust, ruimte en prachtige uitzichten.

 • Hak Installatieservice B.V. verzorgt bij dit nieuwbouwproject de volledige w-installatie en koos voor de warmtepompen van Thermia. De keus viel bij dit project op de Thermia Comfort Optimum warmtepomp, geleverd door 2FlexSystems uit Velp.

  Comfort gaat hand in hand met energiebesparing

  Villapark Lavendel in Vlijmen is een bijzonder woonproject. Het combineert heerlijk landelijk en vrij wonen met een centrale ligging. Het Villapark wordt gekenmerkt door de intieme opstelling van de woningen en de markante gebogen jaren- 30kappen van de halfvrijstaande villa’s.

  Over goed dertig jaar, namelijk in 2050, zijn alle Nederlandse woningen van het gas af. De cv-ketel verdwijnt, de warmtepomp komt ervoor terug. We merken dat duidelijk in het aantal aanvragen.’

 • Na alle opties zorgvuldig overwogen te hebben, koos de huiseigenaar voor Thermia. Het systeem dat Atlas Trading voorstelde, was gebaseerd op de Thermia Diplomat Optimum G3 8kW bodem-warmtepomp met de passieve koelingsmodule, waarmee aan alle vereisten van het project werd voldaan.

  Vanzelfsprekende performance

  Een investeerder bouwde een nieuw huis en besloot om een herbruikbare energiebron te gebruiken. Het huis heeft een woongedeelte van 235 m2 en is gesitueerd in de stad Domžale in centraal Slovenië, circa 15 minuten verwijderd van Ljubljana en even ver van de Alpen. De huiseigenaar had zich goed geïnformeerd over de verschillende typen herbruikbare energiebronnen, en over de energiebehoefte in zijn nieuwe huis. In de kelder was een home spa geïnstalleerd, met een sauna, fitnessapparatuur en een jacuzzi, die het hele jaar door energie verbruikt.

  “…uiteindelijk slaagden we erin om de huiseigenaar tevreden te stellen en alle gewenste functionaliteiten te leveren. Bovendien bleek de SPF, toen we die drie jaar later weer maten, 4,17 te zijn - het perfecte resultaat.” – Yasin Jodeh, Technical Manager, Atlas Trading d.o.o.

 • De architectuur van de huizen en de infrastructuur zijn ontwikkeld vanuit een groen en natuurvriendelijk oogpunt. Al de woningen zijn goed geïsoleerd, met driedubbele beglazing in plastic kozijnen voor een lage warmte-overdracht. De woningen zijn alle voorzien van Thermia Diplomat of Thermia Diplomat G3 bodempompen met geïntegreerde warmwatertanks. Duurzame energie komt van een bodemcollector - een horizontale lus die 1,5 meter onder het oppervlak begraven ligt. ‘Alle gebruikers zullen profiteren van dit systeem van herbruikbare energie’ - zegt Toomas Kibus, hoofd van duurzame energie en verwarming bij Airwave.

  Verwarming met een lage koolstofemissie

  Uuesalu, een woonwijk net 8 km van het stadshart van Tallin. Woongenot, rust en vriendelijke buren zijn enkele van de kernwoorden die de sfeer van de Uuesalu woonwijk typeren. Het is erg populair bij jonge mensen en gezinnen met kinderen omdat de wijk bestaat uit teruggetrokken en ruimopgezette bewoning, veel groen en een goeddoordachte infrastructuur.

  '...looking at the pictures of the houses – we were immediately smitten! Impressed by not only the architecture and the choice of materials, but the geothermal heating...' says Stanislav Kalov, whose family was the first client for the Uuesalu Kodu development.

 • Het energieverbruik voor de verwarming daalde naar 2.847 kWh en de geleverde warmte was 9,373 kWH, dus 70% wordt aan de lucht onttrokken en is herbruikbare energie. Van de oorspronkelijke 4.240 kg daalde de CO2-emissies naar 2.070 kg: dit is een immense reductie van 51% (2.170 kg CO2).

  Thermia Atec – de keuze van professionals

  Günter Oldigs is een consultant die door een aantal Duitse energie-agentschappen en verenigingen, zoals BAFA, DEAN, DEN e.V. en GIH-Nord e.V, is gecertificeerd en geautoriseerd. Hij adviseert huiseigenaren en bouwbedrijven over de mogelijkheden om energie te besparen en optimaal te benutten, milieuvriendelijke energiedragers te gebruiken en de juiste middelen, systemen, bouwmaterialen en maatregelen te kiezen.

  “Met Thermia’s Atec luchtwarmtepomp kan ik elke winterseizoen 2.170 kg CO2 besparen. Dit betekent een reductie van 51% vergeleken met mijn voorgaande verwarmingssysteem. Ik vind het mooi dat ik, los van de zichtbare economische besparingen, een persoonlijke bijdrage kan leveren aan een groenere wereld.” - Günter Oldigs

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Nordic Energy Solutions (2FlexSystems B.v.)

+31 088 33 45 600