Architecten en technisch adviseurs

One stop shop - werk slimmer met Thermia

Zoekt u een one stop shop oplossing voor centrale verwarming, warmwater en koeling van uw bedrijf – zoek dan niet verder. Thermia heeft 50 jaar ervaring op het terrein van warmtepompen en heeft een lange lijst aan case studies en tevreden klanten. We stellen er eer in om een volledig portfolio aan bedrijfsmatige warmtepompen aan te kunnen bieden.

In plaats van een focus op de verkoop van individuele warmtepompen richten we ons op het leveren van totaal-energieoplossingen. Met Thermia geniet u volledige keuzevrijheid in de inrichting van uw systeem. Te beginnen met de warmtepomp van uw voorkeur, ontwerpen we samen met u een geïntegreerd systeem te ontwerpen dat aan al doelstellingen beantwoordt, inclusief zaken als accessoirepakketten voor binnenshuis, boilers en back-up verwarmingselementen. We staan u in dit hele proces terzijde, van oorspronkelijk ontwerp en systeemspecificatie tot uitvoering en oplevering.

Het belang van een goed ontwerp

De belangrijkste factor met betrekking tot de installatie van warmtepompen is het ontwerp van het systeem. Hoewel een stuk efficiënter en milieuvriendelijker, zit een warmtepomp niet zo eenvoudig in elkaar als een boiler, en de efficiency hangt sterk af van het systeemontwerp. dit omdat de efficiency van een warmtepomp in hoge mate afhangt van de temperatuur waarop het functioneert. Hoe lager de temperatuur in de buizen, radiatoren, vloerverwarming et cetera, hoe hoger de efficiency. Om uw systeem op de laagst mogelijke temperatuur te laten werken, moet elk onderdeel van het systeem nauwkeurig worden ontworpen. Op basis van 50 jaar ervaring heeft Thermia zijn eigen transmissieberekening-software ontwikkeld, HPC 2.0 (Heat Pump Calculator). Op basis van klimaatzones, thermale inertia, de hoeveelheid beglazing, de behoefte aan verwarming en verkoeling, en de manier van verwarmen, stelt HPC 2.0 ons in staat om de meest geschikte warmtepomp(en) te selecteren en accuraat te berekenen wat de jaarlijkse verbruikskosten van het systeem zullen zijn.

Ontwerp uw eigen verwarmingssysteem online

Maak uw ontwerpproces sneller en eenvoudiger met de System Solution Generator van Thermia.

Met behulp van onze online System Solution Generator tool is het eenvoudig om uw eigen verwarmingssysteem te ontwerpen op basis van een Thermia warmtepomp. U kunt kiezen uit alleen verwarming, verwarming en warmwaterproductie of u kunt zwembadverwarming, koeling of een mengcircuit toevoegen. U kunt zelfs nog meer warmwatertanks of bijverwarming integreren. Het beste is dat u automatisch een volledige lijst van de systeemonderdelen ontvangt wanneer uw systeemontwerp is voltooid.

De twee grootste voordelen van de online System Solution Generator tool zijn:

  1. het snel en eenvoudig ontwerpen van verwarmingssystemen en
  2. een door Thermia goedgekeurd schematisch diagram van het systeem

Met de System Solution Generator ontwerpt u alle systemen met gemak, variërend van eengezinswoningen tot grote hotels of appartementengebouwen.

System Solution Generator – werk sneller en slimmer en ga meteen aan de slag!

Bij Thermia kan alles op maat gemaakt worden

De Thermia accessoires zijn van topkwaliteit, functioneel en onverslijtbaar, en ontwikkeld om te komen tot een perfecte inbedrijfstelling en een maatwerk energiesysteem, helemaal afgestemd op uw wensen. Daarbij zijn al onze accessoires in de praktijk getest en bewezen werkzaam. Of het nou gaat om individuele accessoires en additionele verwarming tot de aflevering van een volledig geïntegreerd compleet verwarmings- en verkoelingssysteem, de oplossingen van Thermia zijn opvallend flexibel. Heeft u grotere hoeveelheden warm water nodig, of wilt u buffertanks gebruiken, dan hebben we een breed scala aan tanks die volledig afgestemd zijn op onze warmtepompen. Ze zijn alle uitgebreid getest in bedrijfstoepassingen in het barre klimaat van Noord-Europa.

Training en documentatie

Onze warmtepompen moeten voldoen aan de hoogste eisen bij installatie, commissioning , inbedrijfstelling en onderhoud.  Daarom bieden wij aan installateurs en technisch adviseurs in onze branche meest vooraanstaande documentatie en trainingscursussen aan, om te laten zien op welke manier elk Thermia systeem de hoogste mate aan comfort en efficiency behaalt.

Hoewel warmtepompen ongeveer werken zoals een koelkast, draait de installatie van een geothermisch energiesysteem om complexe technologie en echte expertise. Thermia heeft een uitgebreide documentatie voorbereid ter voorbereiding van dit proces, beginnend bij heldere en eenvoudige installatie-instructies tot geavanceerde systeemoplossingen.

Na het schrijven van een goed bestek is een correcte inbedrijfstelling het meest belangrijke stadium in het proces om een betrouwbaar probleemloos energiesysteem te realiseren dat jarenlang efficiënt werkt.

Thermische response tests - meter voor meter

Als er een systeem wordt ontworpen dat een bodemcollector combineert met een bodempomp, draait alles om de thermische overdracht van de bodem. Thermische response tests worden gebruikt om op de specifieke locatie te meten wat, na installatie, precies de thermische weerstand is van een boorgat warmtewisselaar. Tegenwoordig worden thermische response tests regelmatig gebruikt bij ontwerpen met meerdere boorgat warmtewisselaars, omdat kennis van de thermische eigenschappen van de bodem op een locatie kan voorkomen dat de capaciteit van de warmtewisselaars te klein is, wat kan leiden tot een tegenvallende performance, terwijl een teveel aan warmtewisselaars tot onnodig hoge kosten kan leiden.

Thermische response tests kunnen vertellen hoeveel energie er uit een boorgat gewonnen kan worden, en daarmee hoe groot uw collector (hoeveel boorgaten) u nodig heeft om te voldoen aan de energiebehoefte van een gebouw. De uitkomsten van een thermische response test bepalen het aantal boorgaten, diepte van boren en het benodigde capaciteit van de  warmtepomp.

U streeft naar BREEAM of LEED - net als wij!

De milieuvriendelijke bouwprogramma’s BREEAM en LEED zijn de twee belangrijkste duurzaamheidscertificaten voor gebouwen in Europa, zij voorzien meer dan 75% van alle certificaten voor duurzame bouw.

Normaliter hebben gebouwen tegenwoordig aparte systemen voor centrale verwarming, afkoeling en warm water. Als gevolg daarvan wordt een hoop energie verspild. Thermia biedt een veel efficiënter alternatief dat tot 70% van het energieverbruik in een gebouw op zich kan nemen, waarbij het maximale energie-efficiency levert tegen minimale gebruikskosten en met gereduceerde CO2-emissies. Warmtepompen stellen u in staat om drie functionaliteiten te combineren in een enkel systeem, waarmee u een hoger certificaatniveau bereikt. Daar alles in een aan te bieden, maken wij duurzaam bouwen eenvoudiger en kostenefficiënter.

5 Jaar garantie

De kwaliteit van onze garantie weerspiegelt onze hoge productiestandaard. Thermia Mega heeft een garantie op alle werkende onderdelen, zodat u geniet van zorgeloos comfort zonder onverwachte reparatiekosten. Als een reparatie onder de garantie valt, dan neemt een geautoriseerde reseller contact met u op en wordt de reparatie uitgevoerd met alleen Thermia onderdelen.

Thermia Online

Alle Thermia warmtepompen zijn voorzien van Thermia Online, een app waarmee u uw verwarmingssysteem kunt checken via smartphone of computer. Ons online systeem kan diagnostische data tonen en stelt u in staat om direct te reageren op notificaties en om live toegang te krijgen tot de systeemperformance. Online controle en monitoring optimaliseert de energie-efficiency voor eigenaren met gebouwen op verschillende locaties. De Thermia Online app is beschikbaar voor Android en iPhone.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Nordic Energy Solutions (2FlexSystems B.v.)

+31 088 33 45 600