Huiseigenaren

Huizen met lage energiebehoefte

Een huis met een lage energiebehoefte verbruikt minder energie dan een gewoon huis. De eerste stap in het creëren van een duurzaam gebouw met een lage energiebehoefte is geïntegreerde planning. Daarbij wordt gekeken naar de hele levenscyclus van een huis vanaf het prille begin.

De juiste warmtepomp omvat brede toepassingsmogelijkheden in één enkel systeem, van centrale verwarming en warm water tot verkoeling en zwembadverwarming. Hierdoor voorkomt u dat u in meerdere apparaten moet investeren. In veel landen is het nu een standaard vereiste dat nieuwbouw energie-efficiënt is, dus is het meer dan ooit belangrijk om voor een toekomstbestendige energiebron te kiezen. Warmtepomp passen ook in huidige trends als Thermally Active Building Systems (TABS). Daarmee wordt de klimaatbeheersing binnenshuis gekoppeld aan de materialen die voor het huis gebruikt worden, zodat er weinig van de gebruikelijke technologieën meer nodig zijn.

Vervangen en aanpassen

Hoeveel u met een warmtepomp kunt besparen hangt af van het type huis, zijn locatie en het bestaande verwarmingssysteem.

Warmtepomp kunnen aangepast worden aan bestaande verwarmingssystemen en kunnen zelfs gecombineerd worden met verschillende warmtebronnen, zoals zonne-energie en gas. Hierdoor zijn ze ideaal voor renovaties, waarbij ze geïnstalleerd worden als een gedeeltelijke aanpassing. of het nou gaat om hydraulische persen en zware machinerieën tot wasdrogers, fornuizen en koelkasten – zelfs boerderijafval of kraanwater die wordt gebruikt in heat water treatment plants – warmtepompen kunnen altijd worden ingezet om er warmte uit te genereren. Hoe warmer de bron, hoe meer er bespaard kan worden.

Toepassing van restwarmte

Industriële en commerciuele productieprocessen creëren enorme hoeveelheid restwarmte die niet wordt gebruikt. Denk aan hydraulische persen en zware machines tot drogen, koken, voedselopslag – zelfs dierlijke uitwerpselen of boerderijen of het kraanwater dat gebruikt wordt in warmwater-productielocaties – warmtepompen kunnen gebruikt worden om deze restwarmte terug te winnen en te hergebruiken in diverse toepassingen. Hoe warmer de bron, hoe meer er bespaard kan worden.

Succesvol concept - drie functionaliteiten in één apparaat

Al onze commerciële bodempompen hebben meerdere functionaliteiten in één apparaat: centrale verwarming, warm kraanwater en verkoeling. Warmtepomp zorgen voor verwarming van zowel radiatoren als de vloerverwarming.

Thermia heeft een unieke manier om warm water te produceren die ‘heet-gastechnologie’ heet. Hiermee kunnen tegen erg lage kosten grote hoeveelheden warm water worden gegenereerd in de tijd van het jaar dat de centrale verwarming wordt gebruikt. Onze warmtepompen kunnen ook de verwachte behoefte aan warm water in de winter en de lagere behoefte aan warm water in de zomer op elkaar afstemmen. Daardoor zijn er geen grote warmwatertanks nodig en hoeft u ook geen grote boiler of een secundair systeem in te zetten voor warmwaterproductie.

De grote oppervlakten van glas in moderne gebouwen zijn erg handig tijdens de donkere maanden van het jaar, maar creëren vaak in de zomer teveel warmte. Passieve koeling zorgt het hele jaar voor een perfect binnenklimaat. Het kan, indien nodig, worden aangevuld met actieve koeling die gebruik maakt van de compressor van de warmtepomp. Zowel passieve als actieve koeling zijn veel economischer in gebruik dan gebruikelijke airconditionings.

Flexibel energiesysteem

Thermia warmtepompen zijn beschikbaar in outputformaten van 11kW tot wel 88 kW. Het is ook mogelijk om ze te serieschakelen om een verwarmingscapaciteit tot maximaal 1.400 kW te behalen. Seriegeschakelde warmtepompen worden achter elkaar opgestart, afhankelijk van de energiebehoefte. Hierdoor wordt er niet meer energie verbruikt dan op dat moment strikt noodzakelijk, ongeacht de output. Daar komt bij dat de serieschakelingsoptie u in staat stelt om uw investering te spreiden in twee of drie fasen, of het vermogen van uw verwarmingssystemen te verhogen indien dat gewenst is.

Simultane verwarming en verkoeling

Gelijktijdig verwarmen en koelen maakt het mogelijk op de gebruikskosten nog meer te reduceren. Hiertoe worden meerdere warmtepompen parallel met elkaar verbonden tussen warme- en koude-buffertanks. De warmtepomp vervangt dan eenvoudigweg warmte voor kou en vice versa, afhankelijk van de behoefte in het gebouw. Zo kan, als een vergaderzaal in een hotel worden gekoeld, de afgevangen warmte worden hergebruikt voor warm water in het zwembad of wellness bad.

5 Jaar garantie

De kwaliteit van onze garantie weerspiegelt onze hoge productiestandaard. Thermia Mega heeft een garantie op alle werkende onderdelen, zodat u geniet van zorgeloos comfort zonder onverwachte reparatiekosten. Als een reparatie onder de garantie valt, dan neemt een geautoriseerde reseller contact met u op en wordt de reparatie uitgevoerd met alleen Thermia onderdelen.

Thermia Online

Alle Thermia warmtepompen kunnen worden voorzien van Thermia Online, een app waarmee u uw verwarmingssysteem kunt checken via smartphone of computer. Ons online systeem kan diagnostische data tonen en stelt u in staat om direct te reageren op notificaties en om live toegang te krijgen tot de systeemperformance. Online controle en monitoring optimaliseert de energie-efficiency voor eigenaren met gebouwen op verschillende locaties.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Nordic Energy Solutions (2FlexSystems B.v.)

+31 088 33 45 600