Nieuwe Thermia Calibra

Nieuwe Thermia Calibra

Superieure efficiëntie, buitengewoon comfort en een uiterst laag geluidsniveau: deze unieke grondgebonden warmtepomp zet de nieuwe norm in zijn productklasse en kan de verwarmingskosten met wel 80% terugbrengen.

Een geavanceerd regelsysteem en het gebruik van invertertechnologie zijn onderdeel van het geheim achter de nieuwe Thermia Calibra. Met een van de hoogste SCOP-scores (seizoensmatige performance-coëfficiënt) kan deze innovatieve warmtepomp gezinnen een warmwatervoorziening bieden met een ongeëvenaard comfortniveau en bewezen kosteneffectiviteit.

“Met een SCOP-score tot 5,8*, is de nieuwe Thermia Calibra warmtepomp een uiterst pragmatisch alternatief voor traditionele verwarmingsoplossingen voor energiezuinige huizen. Dit innovatieve concept zal aanspreken bij vele Europese gezinnen die een betrouwbare en efficiënte verwarmingsoplossing voor hun huis zoeken en tevens hun impact op het milieu willen beperken. Aangezien de nieuwe warmtepomp energie onttrekt uit zowel de bodem als uit het grondwater, is dit een dubbele herbruikbare energiebron”, volgens Hans Wreifalt, Directeur International Sales van Thermia AB.

De invertertechnologie die in de warmtepomp wordt gebruikt levert uitstekende resultaten, zoals Petter Lykken, Productmanager bij Thermia uitlegt: “Een van de cruciale elementen voor de indrukwekkende prestaties is de krachtige controller die onze invertertechnologie ten volle benut. De nieuwe warmtepomp voldoet aan de vereisten van de meest veeleisende huiseigenaren en is een klasse apart als het gaat om warmwaterproductie. Bovendien is de Calibra dankzij het nieuwe mechanische ontwerp de stilste warmtepomp in zijn productklasse. In bedrijf is het geluidsniveau soms slechts 28 dB, een niveau dat overeenkomt met het geluid van ritselende bladeren.”

De invertertechnologie past de output van de warmtepomp continu aan de actuele vraag aan, zodat voor 100% voldaan wordt aan de energievereisten van een gezin. Dit betekent dat de huiseigenaar nooit kosten heeft voor dure externe verwarming.

De nieuwe Thermia Calibra biedt de snelste en meest kostenefficiënte warmwaterproductie in zijn productklasse. Voor huishoudelijke toepassingen houdt dit in dat er meer en sneller warm water wordt geleverd en tegen veel lagere kosten. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee technologieën die door Thermia zijn ontwikkeld: de inverter zelf en de TWS-technologie met een ingebouwde watertank van 180 liter. Voor het dagelijks gebruik betekent dit dat er probleemloos voldaan wordt aan de grote vraag naar warm water ’s ochtends of ’s avonds.

Het model met de ingebouwde warmwatertank is verkrijgbaar in grijs of wit. De nieuwe Thermia Calibra is ook verkrijgbaar in een Duo variant met bijbehorende MBH Calibra warmwatertank. De MBH Calibra warmwatertank is verkrijgbaar in twee formaten: 200 en 300 liter.

Calibra 7 met een capaciteit van 1,5-7 kW en Calibra 12 met een vermogen van 3-12 kW zijn de meest compacte producten in de op inverters gebaseerde series van Thermia. Alle producten in deze serie zijn uitermate geschikt voor installatie in nieuwe energiezuinige huizen en in huizen die gerenoveerd moeten worden.

Thermia raadt aan contact op te nemen met een geautoriseerde dealer voor een prijsopgave van aankoop en installatie en voor specifieke berekeningen van de potentiële kostenbesparingen voor individuele huishoudens.

*Seizoensmatige performance-coëfficiënt (SCOP) volgens EN14825, Cold climate (Helsinki), P-design: CALIBRA 12: 10,60 kW (B0W55), 11,69 kW (B0W35)

 

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Nordic Energy Solutions (2FlexSystems B.v.)

+31 088 33 45 600