Thermia Calibra Eco zet een nieuwe milieubenchmark

Thermia Calibra Eco zet een nieuwe milieubenchmark

Thermia is altijd een pionier geweest in warmtepomptechnologie sinds het in 1973 voor het eerst een warmtepomp op de markt bracht. Voortbouwend op de sindsdien verworven ervaring, heeft Thermia nu de groenste en milieuvriendelijkste warmtepomp ter wereld gelanceerd.

Geothermische warmtepompen zijn een van de meest effectieve energiebronnen om gebouwen te verwarmen, koelen en van warm water te voorzien. Thermia heeft met de introductie van de Thermia Calibra Eco de prestaties naar een nog hoger niveau getild. Met een aardopwarmingsvermogen of GWP* (Global Warming Potential) van 628 kg of minder dan de helft van vergelijkbare warmtepompen, wordt met deze ontwikkeling een belangrijke stap gezet richting een duurzamere toekomst.

Sinds Thermia bijna 100 jaar geleden werd opgericht, heeft het bedrijf zijn succes te danken aan het vermogen om voortdurend te blijven innoveren. De Calibra Eco is het resultaat van de laatste doorbraak in warmtepomptechnologie. Dit is de eerste en enige grondgebonden warmtepomp ter wereld die milieuvriendelijke prestaties levert (laag GWP*) die aan de toekomstige EU-regelgeving voldoen. Door de uiterst kleine impact op het milieu voldoet de nieuwe warmtepomp aan de dringende noodzaak voor efficiëntere energieproductie. Daarnaast zal deze nieuwste innovatie gezien de lange levensduur van warmtepompen nog voor vele generaties na ons een positieve bijdrage aan de duurzaamheid leveren.

GWP staat voor Global Warming Potential (aardopwarmingsvermogen) en is momenteel de meest nauwkeurige maat om de impact op het milieu te bepalen. Dit wordt berekend in kilo’s CO2 of CO2-equivalente waarden. De Calibra Eco vereist dankzij zijn unieke design minder koudemiddel** dan andere warmtepompen. Dit zorgt voor een uiterst laag en onovertroffen CO2-equivalent.

Thermia Calibra Eco is een invertergestuurde grondgebonden warmtepomp die in uitvoeringen van 2 tot 16 kW verkrijgbaar is. De Calibra Eco is daardoor uitermate geschikt voor installatie in zowel energiezuinige nieuwbouwwoningen als in te renoveren gebouwen.

De in de warmtepomp gebruikte invertertechnologie levert uitstekende resultaten: de nieuwe Calibra Eco warmtepomp is dankzij de nieuwe groene technologie en uitstekende prestaties voor alle huiseigenaren een perfect alternatief voor traditionele verwarmingsoplossingen. Wanneer de pomp met maximale efficiëntie werkt kan deze tot zes keer zoveel energie genereren dan uit de bodem wordt onttrokken. Er zijn maar heel weinig energieoplossingen ter wereld die dergelijke prestaties kunnen evenaren. Dit betekent dat Thermia in het belang van duurzaamheid niet op de prestaties heeft moeten inleveren. De Calibra Eco zal naar verwachting aanspreken bij vele Europese gezinnen die een betrouwbare en efficiënte verwarmingsoplossing voor hun woning zoeken en tevens hun impact op het milieu willen beperken.

De Thermia Calibra Eco biedt de snelste en meest kostenefficiënte warmwaterproductie in zijn productklasse. Voor huiseigenaren en gezinnen betekent dit een enorm volume aan warm water, dat sneller en tegen aanzienlijk lagere kosten wordt geleverd. De Calibra Eco met ingebouwde watertank levert 260 liter warm water. In het dagelijks gebruik betekent dit dat er probleemloos wordt voldaan aan de grote vraag naar warm water ’s ochtends of ’s avonds. En mocht dit niet voldoende zijn, dan is de Thermia Calibra Eco ook verkrijgbaar in een Duo-versie met bijbehorende MBH Calibra warmwatertank met 200 of 300 liter extra water.

In Zweden heeft het merendeel van de gebouwen al een warmtepomp. Met de introductie van de nieuwe Calibra Eco-serie wil Thermia de voortdurende uitbreiding van deze geavanceerde, uiterst energiezuinige technologie naar andere Europese landen bevorderen. Aangezien een warmtepomp voor zoveel woningen en andere gebouwen voordelen biedt, kan grootschalige invoering van de uiterst efficiënte nieuwe modellen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de verdere verbetering van de CO2-balans van een land.

De Thermia Calibra Eco is vanaf 1 februari 2021 verkrijgbaar. Een erkende Thermia installateur adviseert u bij de keuze van de juiste Calibra Eco-versie en maakt specifieke berekeningen van de potentiële kostenbesparingen voor uw huishouden.

* GWP (Global Warming Potential) is de hoeveelheid warmte dat een broeikasgas vasthoudt in de atmosfeer vergeleken met de warmte die wordt vastgehouden door dezelfde hoeveelheid CO2. Dit is het referentiegas met een GWP van 1. Hoe lager de GWP van het koudemiddel, des te vriendelijker is dit voor het milieu.

** Het koudemiddel dat in de Calibra Eco wordt gebruikt is R452B, een koudemiddel met een laag GWP en uitstekende prestaties voor energieoverdracht en volledig in overeenstemming met het nieuwe Europese milieubeleid (F-gassenverordening van 1 januari 2015).

 

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Schrijf ons

We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message... more
We inform you that your agreement may be withdrawn at any moment by sending an email message to our Data Protection Officer: info@thermia.com from the address that the agreement concerns. We inform you that you are not profiled. Your data will not be shared outside the European Economic Community or shared with multinational organizations. hide
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above... more
We inform you that the administrator of the personal data provided in the form above is Thermia AB based in Box 950 671 29 Arvika. Please send all your questions and doubts to our Data Protection Officer at info@thermia.com. Your data will be processed in order to reply to the question according to the provision that data processing is lawful if it is necessary to carry out an agreement or prior to entering it. If you agree to the above, your data will also be used to send marketing content. You can find full information about your personal data in our privacy policy. hide
* Mandatory field

Nordic Energy Solutions (2FlexSystems B.v.)

+31 088 33 45 600